21 Nisan 2013 Pazar
ASİ'ye kovanının arıları: Asiseverler
Bir kovan olduk bir çiftliğin yamacında. Güney’de, Hatay’ın da altlarında. Etraf, bağ bahçe, ot çiçek. Narenciye her yan. Zeytin, kekik. Hatta dibindeki arklarda sular akan maydanoz tarlaları uzayıp gider tarih kokan, kekik kokan dağ yamaçlarında.
Çiçek balı, çam balı, yayla balı tadında bir lezzetin kokusu yayılır o kovandan. Arı gibi çalışır etrafındakiler. Sarılırlar kovana dört elle. Etrafındaki çiçekleri sularlar. Rüzgarına engel olmazlar çiçek tozlarının.
Dağları nakışlı, esintili, kekikli yerlerde bir kovan olduk. İçinde en hasından bal üreten arılar olduk. Kovandaki balı koruduk. Ne tükettik, ne harcadık. Ama tadını iyi biliriz.
Petek petek bal dolu kovanının içi. Bir bal ki zerresi her çiçekten. Ceviz ağacından, limon ağacından, defneden, kır çiçeğinden… O balı yapan eller, 71 kerede yaptı koca kovan dolusu balı. Tek bir kovan var ortada, balın tadı da adı da;
Asiseverler.
Acemi Demirci, 18.04.2013, 09:41
acemidemirci@gmail.com
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder